5 redenen om naar de Cloud te gaan

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven naar de Cloud te verhuizen. Je zou deze overwegingen misschien ook kunnen bereiken zonder de Cloud, zoals je al jaren doet, maar de Cloud heeft een aantal nieuwe zakelijke mogelijkheden geïntroduceerd, met name door verbeteringen bij kosteneffectiviteit en toegankelijkheid.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van Cloud oplossingen en sinds 2021 is het gebruik van Cloud oplossingen met ongeveer 90% toegenomen (volgens een onderzoek van O’Reilly media). We hebben hier kort 5 redenen uitgelegd om naar de Cloud te gaan.

  1. Fouttolerantie
  2. Kostenbesparing
  3. Globalisering
  4. Flexibiliteit
  5. Schaalbaarheid

1. Fouttolerantie

Een veel voorkomende reden waarom bedrijven voor het eerst geïnteresseerd raken in de Cloud, is fouttolerantie. Fouttolerantie is per definitie het vermogen van een systeem om zonder onderbreking door te werken wanneer een of meer van zijn componenten uitvallen. Hier kan het systeem een computer, netwerk of Cloud-cluster zijn.

Kosten

2. Kostenbesparing

Door over te stappen op Cloud-technologie kan je zowel ruimte als kosten besparen, voordat je moet gaan betalen voor on-site servers. Met de Cloud betaalt je Cloudproviders om de datacenters en andere bronnen te beheren in plaats van de servers zelf te hosten en onderhouden. Klanten besparen bijvoorbeeld zo’n 30% tot 50% door over te stappen naar de Cloud; voor veel bedrijven een goede reden om actief met Cloud oplossingen om te gaan.

3. Globalisering

Een andere veel voorkomende reden voor de acceptatie van de Cloud, is de bedrijfsgroei of globalisering. Naarmate jouw bedrijf groeit en zich buiten de eigen landsgrenzen uitbreidt, is het zinvol om middelen en diensten te hebben die beter aansluiten bij nieuwe klanten, die je wilt bereiken, dit zal je doen om prestaties te verbeteren, maar wellicht ook voor wettelijke redenen.

Vergadering

4. Flexibiliteit

Flexibiliteit is ook reden waarom bedrijven naar de Cloud verhuizen. Dit betekent ook wendbaarheid en dus het vermogen om in te spelen op veranderende behoeften. Als je in veel bedrijven een experiment wilt uitvoeren waarvoor IT-apparatuur nodig is, moet je waarschijnlijk een aanvraag- en inkoopproces doorstaan en middelen van de IT-groep veiligstellen om die apparatuur in te stellen en te onderhouden. Deze stappen kunnen weken of maanden duren.

5. Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is misschien wel de meest voorkomende reden om in Cloud computing te stappen. De schaalbaarheid verwijst naar de mogelijkheid om IT-resources te verhogen of te verlagen als dat nodig is om aan veranderende zakelijke eisen te voldoen. Jouw doel is om onze capaciteit zo dicht mogelijk bij de eigen behoefte en die van de klanten te hebben, al is dat soms lastig te voorspellen.

Besparing

Conclusie

Cloud heeft dus heel veel voordelen, zowel zakelijk als operationeel. Zoals hierboven kort en eenvoudig uitgelegd, kunnen deze redenen je helpen bij het nemen van een beslissing om Cloudtechnologie in jouw bedrijf te gaan gebruiken of zelfs pro-actief aan te bieden bij jouw klanten. Want het verdienmodel, vooral de maandelijks en/of jaarlijkse terugkerende inkomsten, is wat ons betreft een van beste de kansen voor jou als reseller om verder te groeien.

Naast de voordelen van het gebruik van Cloudtechnologie, zijn er nog steeds wel potentiële risico’s waarmee je rekening dient te houden. Zoals bijvoorbeeld:

  • Migratie kan tijdrovend zijn
  • Minder controle op het gegevensbeheer door gebruik te maken van een derde partij
  • Vereist andere kennis voor Cloud management

Real Solutions ondersteunt het gebruik van o.a. Wasabi Hot Cloud Storage, Acronis Cyber Protect, Synology C2, Qnap’s QuTScloud, Seagate Lyve Mobile en Nakivo Back-up & Recovery.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen