Column Bob Hoefsloot in ITchannelPRO

Interessant was wel dat klanten tijdens de coronaperiode meer contact via mail of chat zochten en juist minder per telefoon. Dit zal vast te maken hebben gehad met het vele thuiswerken met kinderen en/of partner en de noodzaak nog efficiënter de tijd in te delen. Tegelijkertijd resulteerde dit ook in een minder persoonlijke manier van communicatie en het risico dat je klanten sneller kwijtraakt. Ik vind het dan ook belangrijk om elkaar zo nu en dan ook telefonisch te spreken of beter, weer eens langs te gaan want een persoonlijke manier van zakendoen blijft belangrijk.

De markt waar wij ons in begeven is als een sneltrein die niet stopt, zorg dat je erin blijft zitten, even uitstappen is geen optie. Scherp blijven, luisteren, ontwikkelen en innoveren zijn geen bijzaken. We kregen bijvoorbeeld de vraag of wij vanuit ons magazijn, ook orders vooraf geassembleerd direct bij de eindklant konden leveren, zodat de reseller of MSP-er, meteen op locatie aan de slag kon, zonder eerst zelf onderdelen te assembleren en installeren. Dit doen wij inmiddels voor veel klanten o.a. ter voorkoming van onnodige transport- en logistieke kosten maar ook om defecte onderdelen voor de levering te kunnen onderscheppen.

Met name voor Synology en Qnap gaan we nog een stapje verder als distributeur. We bieden verschillende reparaties aan voor producten die defect zijn gegaan en buiten de fabrieksgarantie vallen. Afhankelijk van het defect en de leeftijd van het apparaat, geven wij een vrijblijvend advies en indien gewenst voeren we onderhoud of reparaties uit. Een extra service gericht op verduurzaming.   

Gelukkig zien we ook dat de markt steeds meer beweegt richting circulaire IT, termen als refurbished, pre-owned en recertified zijn begrippen die je steeds vaker langs ziet komen. Het blijft wel belangrijk dat fabrikanten van circulaire hardware de gebruikte software/firmware blijven updaten (evt. nieuwe features toevoegen) dan wel in ieder geval blijven patchen (beveiligingslekken dichten). Synology en Qnap zijn daar een perfect voorbeeld van. Een Synology NAS van tien jaar oud kan nog prima dienstdoen.  

Naast IT-distributie met advies, zijn we ook altijd bewust opzoek naar de balans tussen de gemaakte marge, blije collega’s en natuurlijk het milieu. Zo werken we o.a. met een hostingpartner die zijn CO2 uitstoot compenseert door te investeren in bos. Zowel deze provider als wijzelf ook gebruiken 100% groene stroom. Het inzamelen van verouderde apparatuur welke een tweede leven verdient of op de juiste manier wordt gerecycled, behoort ook tot onze mvo-doelstellingen. Intern zijn we ook druk met diverse duurzame investeringen wat reeds resulteerde in een zeer respectabel energielabel A++ voor het pand. 

Als laatste (en leukste) investering rijden we nu al ruim een jaar allemaal op elektrische fietsen dwars door Haarlem van en naar kantoor met als resultaat een vermindering van 80% gemotoriseerde voertuigen. Fit blijven we door de tweemaal wekelijkse krachttraining in de inpandige fitnessruimte onder begeleiding van een persoonlijke coach. Dit alles wordt afgemaakt met een dagelijkse supergezonde lunch en heeft als resultaat een hoop blije, gezonde, sportieve maar vooral leuke en gemotiveerde collega’s. 

Bron: ITchannelPRO (meer info)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen