Een kort verslag van de succesvolle Synology Partner Day

Het was vooral heel gezellig en zeer informatief vorige week bij het Synology Partner event in Utrecht. Er waren ruim 40 vast partners aanwezig en daarnaast ook het team vanuit Synology: Victor Wang, (MD France, Benelux). Evgeniya Paliy, Benelux Sales Manager, Sertac Akdogan (Benelux Accountmanager), Alexandra Bejan (Sr. Marketing Manager France, Italy, Iberia, Greece & Benelux), Milena Laurent (Product Manager) en team Real Solutions was er natuurlijk ook! 

Bij aanvang was er eerst een uur de tijd om te netwerken en er heerste een hele positieve sfeer. Het was goed te zien dat steeds meer mensen Synology minded zijn. In diezelfde ruimte waren er vijf demo opstellingen, zodat klanten direct hands-on antwoorden kregen op eventuele vragen die ze hadden. Wat Synology heel goed heeft gedaan is de presentaties laten aansluiten bij de doelgroep. 

Synology gekozen als meest gebruikte storage provider 

Uiteraard waren er ook de nodige corporate updates en die waren net zo interessant. Een kort overzicht van door Victor toegelichte onderwerpen: 

 • Met 14,7% staat Synology bovenaan in de lijst van meest gekozen storage fabrikanten (NAS, SAN, DAS), daarna gevolgd door Dell met 11,7% en HP, dit jaar op de derde positie met 10,5% 
 • Synology ziet in de Benelux een groei van 50% in de rackmount modellen, iets wat wij bij RSH kunnen bevestigen. 
 • Ook groeit het aantal inschrijvingen voor de Synology Cloud oplossing, C2, met maar liefst 40% 

Na deze opening mocht Real Solutions Haarlem het podium betreden om te laten zien hoe belangrijk het partnerschap met Synology is, dat sinds 2005 is ontstaan. 

Ook vertelde Barber Brinkman (Sr Business Developer) waarom de focus op betrouwbare storage oplossingen zo belangrijk is voor onze klanten. De feedback die wij kregen, ook tijdens dit event, over onze toegevoegde waarde als voorraad houdende en ondersteunende distributeur, is heel motiverend voor ons en daarvoor zijn we echt enorm dankbaar. 

Vervolgens was het de beurt aan Evgeniya Paliy, die inmiddels met 3,5 jaar ervaring, heel veel weet van wat er speelt in de Benelux. Zij vertelde o.a. over de security features, welke Synology wederom ge-update heeft, omdat iedereen steeds vaker met de nodige dreigingen te maken heeft. Evgeniya legde het publiek ook uit hoe het proces rondom de Synology C2 Cloud oplossing verloopt en dat je nu ook de camera beelden vanuit Synology Surveillance Station, direct naar de C2 Cloud kan sturen. Iets wat helemaal in lijn is met de trend rondom VSaaS die wij in de markt steeds meer zien. Voor de goede orde, het C2 Datacenter staat in Frankfurt, is ISO27001 gecertificeerd en voldoet daarmee aan de eisen van de AVG regels. Daarnaast is alle data is encrypted, zowel de transfer data en de communicatie rondom de data. Ze benadrukte ook nog even dat Synology op geen enkele wijze toegang heeft tot de data. 

C2 biedt alle services die je maar kan bedenken om volledig in de Cloud actief te zijn. Synology heeft de volgende opties laten zien tijdens dit event: 

 • C2 Storage (opslag) 
 • C2 Identity (identificatie) 
 • C2 Active Insight (monitoring op alle features) 
 • C2 Transfer (voor file transfer 
 • C2 Surveillance (VSaaS) 
 • C2 Object storage (Object storage to connect with others) 
 • C2 Back-up (BSaaS) 
 • C2 Password (wachtwoord kluis) 

Hiermee toont Synology aan dat zij goed kunnen concurreren en voor hun klanten alle diensten in huis hebben om aan hun storage vraagstukken te voldoen. 

Lang verwachte updates voor Mac OS gebruikers! 

Wat zeker goed ontvangen werd door het publiek, waren de updates voor Mac OS gebruikers. Deze groep klanten heeft lang gewacht op verbeterde tools en nu zijn deze dan eindelijk geactiveerd. Met de MacOS support op ABB, kan elke Mac user nu gebruik maken van de volgende opties in de Active Back-up Suite: 

 • New Surveillance portal 
 • Synology Back-up Cloud 
 • Surveillance Active Back-up + Surveillance back-up 
 • Centralized Surveillance 
 • Problems indentification & resolution 

Met de verbeteringen in Active Back-up voor Microsoft 365 en Google Workspace was ook iedereen aangenaam verrast. Synology erkent hiermee dat hun klanten wel degelijk andere applicaties nodig hebben om effectief samen te werken, ondanks dat zij zelf alles in huis hebben. 

Synology Surveillance station 9.0 

Milena Laurant liet nog even zien welke updates er zijn geweest voor Surveillance Station 9.0, zoals o.a. verbeterde AI, met persoonsherkenning en licence plate tracking en access control. Last but not least heeft Synology haar eerste eigen Surveillance Camera gelanceerd! Een mooie bullet camera, welke pas begin 2023 op de market komt, dus houdt onze nieuws kanalen in de gaten! Tussendoor was er tijd voor een heerlijke lunch en wederom de kans om hand-on met het team van productmanagers, de verschillende nieuwe mogelijkheden te bewonderen. 

Onze eigen sr Sales Engineer, Danny Beukers vertelde de bezoekers aan tafel over de mogelijkheden van Office Productivity en Active Back-up. Overall was het een zeer geslaagd event en waren wij vanuit RSH met name onder de indruk van de diverse klanten cases, waardoor we nog beter weten hoe Synology, ook grotere zakelijke projecten kan ondersteunen. 

We bedanken alle bezoekers voor hun komst en mocht je het toch niet gered hebben, wij zijn altijd beschikbaar voor vragen. Kom gerust langs in Haarlem of mail, bel, chat met ons team.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen