Groot marktaandeel Synology bij Belgische bedrijven

Synology is al 20 jaar een instituut voor prosumers en kleine bedrijven als het gaat om gegevensopslag en back-up. De afgelopen jaren heeft Synology meer aandacht besteed aan zijn zakelijke klanten, van MKB tot enterprise. Dit wordt benadrukt door het uitbrengen van diverse zakelijke oplossingen, zoals de licentievrije Active Backup Suite, en de lancering van nieuwe krachtige hardware – bijvoorbeeld de UC3200 en de SA3600. Met de release van de eigen HDD’s en SSD’s heeft Synology nu ook de volledige hardware-keten in handen.

Bovendien heeft Synology vele partnerschappen ontwikkeld voor on-site diensten in heel Europa, waardoor Synology voor bedrijven even betrouwbaar blijft als altijd. Verder bieden zij een groot software-aanbod dankzij het besturingssysteem DSM. DSM, beheert, bestuurt en update de volledige server en de harde schijven. Synology-systemen zijn nu geoptimaliseerd voor zakelijk gebruik.

Onderzoek TechPulse

Dit leidde tot het vertrouwen van vele grote organisaties in Europa. UNESCO is een van de grote Synology-klanten die de apparatuur inzetten. UNESCO heeft kantoren in 17 landen uitgerust met Synology-servers, die onder meer virtuele machines maar ook back-ups omvatten. Synology heeft ook vele gebruikers in uiteenlopende markten en een zeer sterke voet aan de grond in de sectoren onderwijs, gezondheidszorg en de publieke sector.

De scholengemeenschap Het Streek in Nederland is bijvoorbeeld uitgerust met Synology-servers en maakt back-ups van ongeveer 3.000 Microsoft 365-accounts met de licentievrije Active Backup for Microsoft 365-oplossing. De Synology-infrastructuur stelt hen ook in staat om bijna €21.000 per jaar te besparen in vergelijking met andere oplossingen.

Deze recente zakelijke focus van Synology heeft zijn vruchten afgeworpen. Volgens een studie uitgevoerd door het invloedrijke TechPulse is Synology nu de meest toonaangevende leverancier van opslagruimte voor bedrijven in België met een aandeel van 14,8%, vóór HPE en Dell Technologies.

Synology kreeg ook een uitstekende tevredenheidsscore van 8,8 op 10, de hoogste onder alle in de studie vermelde opslagmerken.

Synology heeft inmiddels bewezen dat het een belangrijke speler is op de zakelijke opslagmarkt en de recente aankondigingen zullen aan deze ontwikkeling verder bijdragen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen