Interview met ITchannelPRO

Onlangs zijn Bob Hoefsloot, Barber Brinkman en Boy Heeren geïnterviewd door Eric Luteijn en Rashid Niamat voor ITchannelPRO.

Zij spraken over de start van Real Solutions Haarlem, de huidige markt én de weg die wordt ingeslagen in de toekomst.

foto: Barber Brinkman, Bob Hoefsloot en Boy Heeren van Real Solutions

Real Solutions uit Haarlem is de oudste distributeur van Network Attached Storage in de Benelux. Toen het bedrijf in 2004 met NAS begon, was er vooral vraag van prosumers. Tegenwoordig is NAS ook gemeengoed bij bedrijven. ITchannelPRO sprak met oprichter Bob Hoefsloot over de brede inzetbaarheid van NAS, dat volgens hem commercieel aantrekkelijk is voor resellers.

Het verhaal van Real Solutions begint in 2000. Toen waren kantoorautomatisering en webdesign de corebusiness. E-commerce kwam net om de hoek kijken, en men wilde daar wel meer van weten. Zo ontstond het idee om een eigen webshop te bouwen om ervaring op te doen. Er was behoefte aan een echt product en het oog viel op een toen nog nauwelijks verkrijgbare 20 GB externe harddisk die ook nog een usb bus-powered was dus geen extra voeding.

In de markt was onverwachts veel belangstelling voor dit product. Real Solutions bracht daarna in 2005 de eerste Synology NAS op de markt en tekende in 2006 een officieel distributie contract van Synology, QNAP en andere fabrikanten volgde. Inmiddels zijn er ook afspraken over de rol van Real Solutions als System Integrator met de drie producenten van harde schijven.

Prosumers en zakelijke gebruikers

Het aantal NAS-gebruikers is enorm toegenomen en vooral heel verbreed. Bob: “Prosumers zijn nog steeds een belangrijke groep. We zien dat ze voorlopen bij de adoptie van toepassingen als domotica. Het ecosysteem van Synology maakt het erg makkelijk alle soorten software (packages) te draaien en te onderhouden.

Functionaliteiten zoals camerabewaking spreken ook de zakelijke gebruikers aan. Een systeem van Synology is daarvoor meer geschikt dan cloudoplossingen. “We zien steeds meer belangstelling voor de combinatie van een NAS met een cameraoplossing. Dat komt doordat het proven technology is en dat online geen vereiste is. Zowel een breedbandverbinding als camera storage in de cloud zijn allesbehalve gratis.”

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen