Log4Shell en onze merken

Vrijdag 10 december is er een exploit (Log4Shell) binnen Java/Log4j framework gepubliceerd. We adviseren om hierover het laatste nieuws te volgen vanuit de fabrikant.

Synology: Geen van de Synology producten zijn geraakt. Mogelijk kunnen eventuele third party applicaties (al dan niet in docker containers) welke draaien op de Synology wel vatbaar zijn. Meer informatie is hier te vinden.

QNAP: Op dit moment worden de besturingssystemen QNAP QTS en QuTS Hero niet beïnvloed. Alle eigen apps van QNAP worden niet beïnvloed, maar ze worden nog onderzocht. Volg hier het laatste nieuws vanuit QNAP.

Ubiquiti: De UniFi controller van Ubiquiti is op Java gebaseerd en is vatbaar. Voor de veiligheid raden wij sterk aan de UniFi controller te upgraden (dus ook UnifFi Dream Machine, UDM PRO en UniFi Cloud Key’s). De UniFi AP’s, switches en routers hebben geen last van deze exploit.

De UniFi Network applicatie 6.5.54 is momenteel veilig. Meer informatie over deze benodigde update is hier te vinden. Mocht je niet kunnen upgraden naar de nieuwste controller versie, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Meer informatie over de alternatieven zijn hier te vinden.

TP-LINK: Indien gebruik wordt gemaakt van de Omada Controller kijk dan hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen