Meester van de natuur: Het verhaal van fotograaf Albert Dros en zijn QNAP NAS

Deze Nederlandse fotograaf heeft internationale erkenning gekregen, met publicaties in gerenommeerde media zoals National Geographic, TIME, HuffPost en de Daily Mail. Als een toonaangevende professional in landschapsfotografie stelt Albert hoge eisen aan het vastleggen van beelden in uitdagende natuurlijke omgevingen.

De uitdaging

Om de best mogelijke foto’s te maken, neemt Albert vaak meer dan 10.000 foto’s per reis, en de bestandsgroottes van hoogwaardige afbeeldingen kunnen soms oplopen tot wel 100 MB. In zijn vroege carrière bewaarde hij zijn bestanden op externe harde schijven en een DAS, de Drobo 5N en 8D. Maar hij had vaak problemen met de organisatie van zijn bestanden, omdat het aantal schijven voortdurend toenam.

De oplossing

Voor zijn nieuwe opslagoplossing koos Albert de 12-bay desktop NAS TVS-h1288X, de Intel® Xeon® W desktop QuTS hero NAS. Dit model is ideaal voor high-speed media samenwerking via Thunderbolt™ 3 en 10 GbE (ingebouwd). Nadat hij al zijn foto’s had gecentraliseerd, ontdekte Albert de vele andere voordelen van QNAP NAS voor professionele fotografen, naast de grote opslagcapaciteit.

Gegevensbeveiliging

Albert is dol op de NAS-toepassing Hybrid Backup Sync, die zijn bestanden eenvoudig mirror-sync naar een externe NAS om zijn gegevensveiligheid te waarborgen. Hybrid Backup Sync ondersteunt de meeste belangrijke cloudservices en FTP. Hij werkt elke dag aan verschillende projecten, en constante gegevenssynchronisatie en spiegeling zorgen ervoor dat zijn back-ups altijd up-to-date zijn.

Connectiviteit

Albert heeft twee werkstations, een Mac Studio en een MacBook. Thuis heeft hij toegang tot de NAS via een 10 GbE Mac Studio via de netwerkswitch QSW-2104-2T. Albert maakt ook gebruik van de Thunderbolt 3-poorten op de TVS-h1288X, waarmee hij direct toegang heeft tot NAS-mappen met een MacBook die hij meeneemt tijdens het fotograferen.

Dit is slechts een van de vele succesverhalen van professionele fotografen die hebben gekozen voor de geavanceerde opslagoplossingen van QNAP.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige opslagoplossing dan is QNAP de juiste keuze.

Wil je meer weten over hoe QNAP’s oplossingen jouw data-storage uitdaging kunnen verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Bron: https://www.qnap.com/en/customer-stories/tvs-h1288x_albertdros

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen