NAKIVO helpt het Radisson Hotel met een betrouwbare backup-oplossing

Het Radisson Blu Leogrand Hotel, een 5-sterrenhotel in Chisinau, Moldavië, heeft 143 kamers en suites en biedt verschillende voorzieningen, zoals een congrescentrum, diverse eetgelegenheden, een spa- en beautycentrum en een casino. Het hotel opereert momenteel vanuit 2 locaties, met in totaal 9 fysieke servers en 42 virtuele machines. Deze virtuele machines bevatten bestanden, firewalls en applicaties zoals Microsoft SQL Server. Vanwege het belang van het beschermen van kritieke gegevens en het vermijden van reputatieschade, is het hotel op zoek naar een betrouwbare back-upoplossing. Vroeger vertrouwde het hotel op handmatige back-upprocessen die inefficiënt waren en problemen veroorzaakten. Het hotel koos uiteindelijk voor NAKIVO Backup & Replication als de oplossing die voldeed aan de gebruiksvriendelijkheid, budget en zakelijke normen van het Radisson Blu Leogrand Hotel.

Het hoofd van de IT-afdeling van het Radisson Blu Leogrand Hotel, Dumitru Danuta, legt uit dat ze bij hun onderzoek naar VM-back-upoplossingen drie opties hebben overwogen. De meest geavanceerde oplossing had aantrekkelijke AVG-functionaliteit, maar was duur en lastig te implementeren. Uiteindelijk kozen ze voor NAKIVO Backup & Replication vanwege de betaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van beheer. Het updaten naar nieuwere versies verliep soepel, en de configuratie was flexibel. Dumitru benadrukt de eenvoudige en informatieve gebruikersinterface van NAKIVO en de handige integratie met Microsoft Active Directory, wat opslagruimte bespaart.

Dagelijkse VM-back-ups worden op verschillende tijdstippen uitgevoerd, waarbij de langste taak drie uur duurt. De automatische toevoeging van servers en schijven aan back-uptaken bespaart tijd en voorkomt vergeten. NAKIVO biedt direct bestandsherstel, wat vooral handig is voor niet-kritieke bestanden. De oplossing heeft het hotel geholpen met back-upbeheer door een eenvoudig overzicht te bieden via de web interface en e-mailrapporten, wat tijdwinst oplevert voor de IT-afdeling.

Volgens Dumitru heeft NAKIVO Backup & Replication op diverse manieren geholpen. Het product is gemakkelijk te beheren door elk lid van het IT-team, dankzij de eenvoudige interface en het overzicht. Hierdoor kunnen IT-medewerkers snel de benodigde informatie verkrijgen zonder diep in de productconfiguratie te duiken. Voorheen werden taken handmatig uitgevoerd met beperkt inzicht, maar NAKIVO heeft verschillende functies die aan alle behoeften voldoen. Dit heeft aanzienlijk tijd bespaard doordat handmatige handelingen niet meer nodig zijn. Hoewel het hotel nog niet alle functies heeft geïmplementeerd, zijn ze van plan dit in de toekomst te doen.

Lees hier meer over NAKIVO Backup & Replication Software

Voor de GRATIS DEMO of bel met 088-9277277 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen