Optimaliseren van data-opslag en beveiliging: Het succesverhaal van Jan De Nul

In de wereld van baggeren, offshore constructie en milieubeheer is data de sleutel tot succes. Jan De Nul, een toonaangevend internationaal bedrijf in deze sectoren, begreep dit en zocht naar een robuuste oplossing voor hun behoeften naar data-opslag.

In deze case study verkennen we hoe Synology heeft bijgedragen aan het stroomlijnen van de processen qua gegevensbeheer van Jan De Nul.

Achtergrond van Jan De Nul

Jan De Nul is al meer dan 85 jaar actief in de maritieme en baggerindustrie en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd voor kwaliteit en innovatie. Met een uitgebreide vloot van schepen en een breed scala aan projecten wereldwijd, genereert het bedrijf enorme hoeveelheden gegevens. Van navigatiegegevens tot projectrapporten, het beheren en beveiligen van deze gegevens is van cruciaal belang voor hun dagelijkse activiteiten.

Uitdagingen met opslag van data

Voor Jan De Nul ontstonden enkele uitdagingen met betrekking tot hun dataopslag infrastructuur. Het beheren van groeiende hoeveelheden gegevens was een prioriteit, maar ze wilden ook de gegevensbescherming verbeteren om te voldoen aan de strengere regelgeving en de dreiging van cyberaanvallen te verminderen. Ze zochten naar een schaalbare en veilige oplossing die aan al hun behoeften zou voldoen.

De oplossing van Synology

Jan De Nul vond de ideale oplossing in Synology’s Network Attached Storage (NAS)-systemen. Deze krachtige apparaten bieden niet alleen uitgebreide opslagcapaciteit, maar ook geavanceerde beveiligingsfuncties zoals gegevensversleuteling en toegangscontrole.

Hier zijn enkele aspecten van hoe Synology heeft bijgedragen aan het succes van Jan De Nul:

  1. Schaalbaarheid: Met Synology NAS kunnen ze gemakkelijk opslagcapaciteit toevoegen naarmate hun gegevensbehoeften groeien.
  2. Gegevensbescherming: Gegevensversleuteling op hardwareniveau en regelmatige back-ups zorgen ervoor dat de gegevens van Jan De Nul veilig zijn, zelfs in het geval van een calamiteit.
  3. Efficiëntie: Synology’s oplossingen zijn efficiënt in termen van stroomverbruik en beheer, wat resulteert in kostenbesparingen.
  4. Toegangsbeheer: Met geavanceerde toegangscontrole kunnen ze nauwkeurig bepalen wie toegang heeft tot welke gegevens, wat de beveiliging verder verbetert.

Resultaten en voordelen

Dankzij de implementatie van Synology NAS heeft Jan De Nul indrukwekkende resultaten behaald. Ze hebben niet alleen de efficiëntie van hun gegevensbeheer verbeterd, maar ook de beveiliging verhoogd en voldoen aan de eisen qua regelgeving. Tot slot hebben ze kosten bespaard door hun infrastructuur te optimaliseren.

Wil je meer weten over hoe Synology’s oplossingen jouw bedrijf kunnen transformeren? Neem vandaag nog contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Bron: Synology Case Study – Jan De Nul

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen