Prinsjesdag stimuleert Cloud storage

Je hebt het vast ook gehoord, vanaf 1 november komt er een plafond voor de energieprijzen voor consumenten. Een plafond gedragen door mensen met witte boorden en gekke hoedjes?

Nu nog voor ondernemers!

Die torenhoge aardgas- en elektriciteitsprijzen zorgen niet alleen voor veel financiƫle stress bij huishoudens, maar juist ook bij bedrijven. Voor ondernemers is het zeker in deze tijden heel lastig om te bepalen waar het plafond zich bevindt als het gaat om energieverbruik. Waar kan je nu besparen op energie wanneer je als bedrijf juist bezig bent met groeien? Uiteraard zal je al nagedacht hebben over de verwarming, de verlichting, welke systemen dag en nacht actief moeten blijven en waar de mogelijkheden liggen voor verlaging van de kosten.

Wanneer wij dat bekijken vanuit onze kernwaarden en oplossingen voor digitale opslag, is het onmogelijk om niet te denken aan Cloud opslag. Het gebruik van al je hardware wordt alleen maar duurder; eerst dus het stroomverbruik dat stijgt, de koeling en ook je onderhoud aan de hardware zelf. Of je nu wilt bijblijven met de laatste server specificaties of wilt opschalen, daarvoor moet je elke 2-3 jaar extra kosten gaan maken.

Bij Cloud is dat niet nodig, dat datacenter staat er al en de aanbieders zijn continue bezig om alles veiliger, sneller, milieu- en gebruiksvriendelijker te maken, zonder dat jij daar direct iets van in je portemonnee voelt. Vandaag de dag overstappen naar cloudopslag is de perfecte manier om aan je storage behoeften te voldoen en tegelijkertijd de stijgende energiekosten te verzachten. Het is tevens de meest eenvoudige manier om als reseller Cloud opslag aan te bieden bij je eindklanten. Zo gaat dat in zijn werk:

Bij praktisch alle Cloud aanbieders liggen de prijzen voor opslag vast en deze worden berekend op het gebruik van de hoeveelheid opslag, niet op basis van energieverbruik. Neem bijvoorbeeld Wasabi, die heeft heldere, scherpe en voorspelbare prijzen vanaf Eur 5,99/TB per maand. Zonder extra kosten voor egress of API-verzoeken neemt Wasabi financiƫle onzekerheden weg met concurrerende prijzen die slechts 1/5e van de prijs van de grote cloud-hyperscalers bedragen. Wasabi heeft 4 datacenters in de Europa en daarmee wordt voldaan aan de AVG en is de toegang tot uw data net zo snel als on-premise storage.

Ben je dus op zoek naar voorspelbare storage prijzen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van je systemen of de beveiliging? En wil je tegelijkertijd de stijgende energiekosten drukken? Neem dan nu contact op voor een GRATIS Wasabi TRIAL account, zodat je 30 dagen kan proberen op welke wijze dit bij jouw onderneming of jouw klant past. We helpen je graag verder.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen