QNAP beveiligingsupdate

QNAP dringt er bij alle NAS-gebruikers op aan om de onderstaande instructies voor beveiligingsinstellingen te volgen om zo de beveiliging van apparaten te waarborgen.

Ransomware en brute-force-aanvallen zijn op grote schaal gericht op alle netwerkapparaten. De meest kwetsbare slachtoffers zijn de apparaten die zonder enige bescherming aan internet zijn blootgesteld.

Controleer of je NAS is blootgesteld/gekoppeld aan internet

Open de Security Counselor op je QNAP NAS. Jouw NAS is blootgesteld aan internet en loopt een hoog risico als op het dashboard het volgende wordt weergegeven: “De systeembeheerservice kan direct toegankelijk zijn vanaf een extern IP-adres via de volgende protocollen: HTTP”. Klik hier om erachter te komen welke poorten op de router zijn blootgesteld aan internet!

Als jouw NAS uiteindelijk is blootgesteld aan internet, volg dan de onderstaande instructies om de NAS-beveiliging te garanderen:

Stap 1: Schakel de Port Forwarding-functie van de router uit

Ga naar de beheerinterface van jouw router, controleer de instellingen voor de virtuele server, NAT of poort doorsturen en schakel de instelling voor poort doorsturen van de NAS-beheerservicepoort uit (standaard poort 8080 en 433).

Stap 2: Schakel de UPnP-functie van de QNAP NAS uit

Ga naar myQNAPcloud in het QTS-menu, klik op “Auto Router Configuration” en deselecteer “Enable UPnP Port forwarding”.

Voor veilige toegang tot jouw QNAP NAS via internet via myQNAPcloud Link. Klik hier voor meer informatie over NAS-toegang op afstand en netwerkbeveiliging van QNAP

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen