QNAP QTS 5.0.1 (update firmware)

De nieuwe QTS 5.0.1 van QNAP biedt verbeterde gegevensbeveiliging om digitale bezittingen beter te beschermen. Met de nieuwste update bouwt QNAP voort op zijn solide basis met de nieuwe Linux-kernel 5.10 systeemkern en een geoptimaliseerde gebruikersinterface. Daarnaast biedt de QTS 5.0.1 geavanceerde functies om de uitdaging van snelle technologische veranderingen aan te gaan voor een verbeterde gegevensbeveiliging, -kracht en -intelligentie.

  • Verbeterde beveiliging
  • Verbeterde systeembetrouwbaarheid
  • Snellere prestaties

Verbeterde systeembetrouwbaarheid

Als schijffouten worden opgemerkt, hetzij door middel van S.M.A.R.T.-waarden, DA Drive Analyzer-voorspellingen of door een trager systeem, kun je de betreffende schijf in een RAID-groep op elk moment vervangen door een reserveschijf. Doordat het niet langer nodig is om te wachten tot het systeem schijven vervangt nadat een storing is opgetreden, wordt de betrouwbaarheid van het systeem aanzienlijk verbeterd en is het niet meer nodig om RAID opnieuw op te bouwen.

Sneller zoeken

Met Windows 10/Windows Server 2016 (of later) kunnen gebruikers eenvoudig in gedeelde NAS-mappen zoeken via Windows als een SMB-station op de NAS is aangesloten. Geavanceerd zoeken naar bestanden op tijd, bestandstype of grootte wordt ondersteund voor meer gemak. Dit door de nieuwe ondersteuning voor WSP (Windows Search Protocol) voor gekoppelde gedeelde mappen.

Gratis exFAT-ondersteuning

Vanaf QTS versie 5.0.1 wordt exFAT gratis ondersteund op QNAP NAS. exFAT is een bestandssysteem dat geoptimaliseerd is voor flash-opslag (zoals SD-kaarten en USB-apparaten) en helpt de overdracht van grote mediabestanden te versnellen. Nu 4K/8K-media met een hoge resolutie deel uitmaken van ons dagelijks leven, helpt een QNAP NAS met ingebouwde exFAT-ondersteuning je multimedia-ervaring naar een hoger niveau te brengen.

Verhoog de beveiliging

QTS 5.0.1 ondersteunt TLS 1.3 om de beveiliging en prestaties te verbeteren, met automatische updates van QTS en de apps om ervoor te zorgen dat je NAS onder optimale omstandigheden blijft werken. Je kunt ook de SSH-sleutels gebruiken voor verificatie om de toegang tot je NAS te beveiligen, waardoor wachtwoord schendingen of soortgelijke potentiële aanvallen worden voorkomen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen