Real Solutions in gesprek met ITchannelPRO over Cloud

Voortdurend zijn we op zoek naar cloudleveranciers die passen bij onze strategie voor storage en back-up oplossingen. Recent is de keuze gevallen op Nakivo en Wasabi. In een gesprek met ITchannelPRO vertellen Barber Brinkman en Bob Hoefsloot over de keuze voor deze twee bedrijven. Real Solutions Haarlem (RSH) groeit al jaren op het gebied van fysieke hardware, NAS en opslagproducten, maar tot nu toe ontbraken cloudfunctionaliteiten in het portfolio. Het was echter onbespreekbaar om zomaar een dienst toe te voegen zonder daarvoor de mensen en kennis in huis te hebben. Nu het bedrijf dat wel voor elkaar heeft, is het volgens Barber tijd om ‘de cloud naar binnen te halen’.

“Onze klanten gebruiken de NAS in de regel als primaire storage-oplossing en/of als back-up. Voor een goede back-up-strategie is natuurlijk ook een cloudoplossing nodig. Onze hoofdleverancier Synology levert cloudopslag onder de naam C2 Storage, maar dit platform is alleen bedoeld voor de klanten van Synology. Het is bovendien niet echt geschikt voor grotere data-sets”, weet Barber. “Daarbij mist die basisdienst enkele belangrijke mogelijkheden, zoals massa-implementatie en actieve monitoring. Daarvoor is een advanced abonnement nodig.”

Synology en Qnap, twee van de merken die RSH voert, werken samen met aanbieders van cloudopslag. De apps van die bedrijven staan in de stores van de twee of zijn zelfs al pre-installed op de NAS-hardware. Nakivo is een bedrijf voor cloudstorage dat op die manier deel uitmaakt van een NAS-ecosysteem. Barber: “Wij hebben eerder dit jaar de licenties voor back-up & recovery-software toegevoegd aan ons portfolio. Vervolgens zijn we gaan kijken welke oplossingen nog meer makkelijk met NAS zijn te integreren. We zijn uitgekomen bij deze twee nieuwe partners.” De cloudoplossingen van AWS, MS Azure en Google zijn voor veel ondernemers te complex en minder geschikt voor specifieke NAS-omgevingen. Daarnaast zijn de kosten voor opslag, diensten en API-integratie hoog en vaak zijn er extra kosten voor datatransfers.

Eenvoudig en betaalbaar

Wasabi Hot Cloud storage is in dat opzicht een veel interessantere propositie voor RSH en haar klanten. Wasabi biedt eenvoudige, voorspelbare en betaalbare hot cloudopslag voor bedrijven wereldwijd. Organisaties kunnen een onbeperkte hoeveelheid gegevens opslaan en krijgen direct toegang tegen een vijfde van de prijs van de concurrentie, zonder complexe niveaus of onvoorspelbare kosten voor uitgaand verkeer. “Naast die pluspunten is er nog iets dat veel indruk op ons maakte en heeft geleid tot het aangaan van samenwerking,” zegt Bob Hoefsloot, eigenaar van RSH. “Wasabi heeft namelijk een datacenter in Amsterdam. Dat is wel een belangrijk voordeel het met oog op de eisen die de AVG stelt aan data-opslag. Daarnaast garanderen ze een 99,99 procent uptime (11×9) en hanteren ze duidelijke SLA’s. Dat zijn stuk voor stuk punten die wij en de Nederlandse markt echt belangrijk vinden.”

Wasabi-uitrol EMEA

De samenwerking tussen RSH en Wasabi begint op het moment dat de cloudaanbieder start met het uitrollen van de dienstverlening door EMEA. Bij de ondertekening van de deal sprak Richard Czech, VP EMEA Sales van Wasabi, over een groeiende wereldwijde vraag naar hot cloud storage en de noodzaak te voldoen aan de eisen op het gebied van datasoevereiniteit. Hij voegde daaraan toe dat “Real Solutions Haarlem een cruciale partner zal zijn bij het realiseren van onze missie. Niet alleen zijn zij de grootste NAS-distributeur in de Benelux die zich alleen richt op storage, ze verkopen ook compatibele vendors zoals Nakivo. Daardoor kunnen we de voordelen van onze gezamenlijke oplossingen leveren aan de Benelux-markt.”

Reseller-portal

De Wasabi-oplossing die Real Solutions biedt, is bedoeld voor resellers. Die kunnen een eigen Wasabi-portal aanvragen. Na activatie van het account kunnen partners 30 dagen testen op welke manier Wasabi het beste bij hun portfolio past. Tijdens die testfase is er ook al ondersteuning door RSH, voor wie daar behoefte aan heeft. Binnen de Wasabi-omgeving is het standaard mogelijk opslagruimte te gebruiken in blokken van 25TB. RSH verdeelt dat in kleinere capaciteiten. Resellers kunnen al starten met 5TB of 10TB en daarna makkelijk uitbreiden naar 50TB tot 100TB. Optioneel is er zelfs nog 250TB, 500TB en 1PB aan te vragen. De data die klanten opslaan, kan automatisch worden versleuteld, voor zowel de transit als de storage fase. Wasabi biedt ook nog immutable storage. Dat is de mogelijkheid tot het opslaan van data, zonder dat deze door anderen kan worden gewijzigd of gemanipuleerd. Dit geeft extra beveiliging bij ransomware-aanvallen en andere risico’s. Klanten bepalen ook zelf de fysieke locatie van de data op landniveau.

Het blijft niet bij Wasabi

Bob en Barber zijn enthousiast over het aanbod van Wasabi. Barber: “Het is gecertificeerd voor en compatibel met onze NAS-producten. Wij bieden het kanaal een oplossing waar steeds meer vraag naar is.“ Bob licht ter afsluiting nog een tipje van de sluiter op. “Hierbij blijft het niet. We zijn achter de schermen druk bezig met nog een samenwerking. Met een derde cloudoplossing in het portfolio bieden we het kanaal nog meer keuze om van NAS-opslag een succesvolle hybride cloudopslag te maken.”

Advies nodig?

We denken graag met je mee, bellen kan via 088 927 72 77 of mail naar sales@rshaarlem.com.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen