Synology helpt Reshift groeien en efficiënter werken

Voor bedrijven is het opzetten van een effectieve en betrouwbare IT-infrastructuur vaak een uitdaging. Deze uitdaging wordt nog groter als de hoeveelheid gegevens snel groeit en het beheer van back-ups van cruciaal belang is. Reshift, het grootste tech-gespecialiseerde mediahuis in Nederland, staat dagelijks voor deze uitdagingen. Om deze problemen aan te pakken, heeft Reshift de expertise van Synology ingeschakeld.

Reshift beheert een reeks bekende websites, waaronder Gamer.nl, Kieskeurig.nl, Review.nl, Zoom.nl en het recent gelanceerde consumentenplatform ID.nl. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de publicatie van populaire tijdschriften zoals Computer!Totaal, Tips & Trucs en Computer Idee. De ontwikkeling van deze techmerken genereert aanzienlijke hoeveelheden gegevens, waaronder talloze documenten, opmaaksjablonen, high-res afbeeldingen en datavretende video’s.

Het is van essentieel belang om deze gegevens zonder vertraging beschikbaar te stellen aan de juiste medewerkers. Synology heeft deze uitdaging met succes aangepakt met zijn uitgebreide assortiment opslagoplossingen.

De uitdaging van IT-infrastructuur

Sinds de oprichting in 2013 heeft Reshift aanzienlijke groei doorgemaakt. Dit omvatte de overname van populaire vergelijkingssites zoals Kieskeurig.nl en BesteProduct.nl, evenals de toevoeging van meerdere techmerken aan hun portfolio. Bovendien groeide het aantal medewerkers tot ruim boven de honderd.

Deze ontwikkelingen vereisten een aanzienlijke transformatie van hun IT-infrastructuur. De toenemende hoeveelheid media-inhoud, waaronder video’s, maakte meer terabytes aan vrije opslagruimte noodzakelijk. Het synchroniseren van al deze gegevens via verschillende cloudoplossingen vormde ook een uitdaging.

Tegelijkertijd bleef het maken van uitgebreide back-ups essentieel. De oude Windows-bestandsserver, draaiend op een ietwat trage virtuele machine binnen het Hyper-V-cluster, voldeed niet langer aan de eisen van Reshift. Dit leidde ertoe dat het bedrijf op zoek ging naar een krachtigere oplossing.

Een kostenefficiënte oplossing

Gelukkig duurde het niet lang voordat ze een geschikte en kostenefficiënte oplossing vonden. Hoewel Reshift Synology-producten al enige tijd gebruikte, zij het voornamelijk voor back-up beheer, besloot het bedrijf al snel om zowel hoogwaardige hardware als gebruiksvriendelijke software van Synology te gebruiken. Synology bracht een passende oplossing naar voren om de voornaamste uitdagingen van Reshift aan te pakken.

De integratie van de RackStation RS3621xs+ heeft in één keer alle capaciteitsproblemen opgelost. Deze flexibele server is volledig aanpasbaar aan de behoeften van middelgrote bedrijven. Reshifts ICT-manager Martijn Broeders benadrukt dit door te zeggen: “Onze RS3621xs+ is een ideale combinatie van eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde zakelijke functies.”

Het is vermeldenswaardig dat Reshift niet helemaal nieuw is op het gebied van zakelijke NAS-opslag. Sinds 2018 beheerde het bedrijf al een RackStation RS3614xs+ met twaalf Western Digital-schijven van 4 TB en twee SanDisk SSD’s van 1 TB, voornamelijk voor het maken van back-ups van virtuele machines binnen hun lokale netwerk.

Met de integratie van de nieuwe RackStation RS3621xs+ heeft Reshift een grote sprong gemaakt. Deze zakelijke NAS bevat tien hoogwaardige Synology HAT5300-schijven van 12 TB in een RAID 6-configuratie, waardoor gegevens behouden blijven in het geval van een schijfcrash. Daarnaast zijn er twee Synology SNV3500-SSD’s van 400 GB in een RAID 1-configuratie. In deze opstelling bedraagt de effectieve opslagcapaciteit van de RackStation RS3621xs+ 64 TB.

Eenvoudig en minder belastend

De RackStation RS3621xs+ biedt bedrijven een kostenefficiënte oplossing om hun verouderde IT-infrastructuur nieuw leven in te blazen. Dit komt ten goede aan alle medewerkers in het bedrijf door het aanbieden van slimme en snelle zakelijke functionaliteiten. Bovendien trekt de eenvoudige configuratie de aandacht van veel systeembeheerders, waaronder Reshift’s eigen IT-expert Martijn Broeders. Hij onderstreept het belang van effectieve cloudsynchronisatie.

“Dankzij de Synology Cloud Sync-app hoeven onze medewerkers niet langer grote hoeveelheden gegevens met individuele clients te synchroniseren. Dit vermindert de belasting op hun laptops, waardoor wachttijden worden geminimaliseerd. Bovendien hebben ze nu de mogelijkheid om hun gegevens in de cloud te benaderen. In normale omstandigheden zou het uitwisselen van grote SharePoint-sites met afzonderlijke clients een aanzienlijke belasting vormen voor laptops. Cloud Sync werkt echter anders. Deze applicatie wordt centraal beheerd en verzorgt alle synchronisatie op de achtergrond binnen ons lokale netwerk. Tot slot kunnen onze NAS-beheerders de installatie met gemak uitvoeren.”

Advies nodig om jouw IT-infrastructuur te optimaliseren? We denken graag met je mee, laat het ons weten.

Bron: https://www.synology.com/nl-nl/company/case_study/Reshift

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen