Synology meest gebruikte zakelijke opslagoplossing in België

Synology blijft het meest gebruikte merk voor gegevensopslag en -beheer in de Belgische markt, zo blijkt uit onderzoek van het Jaarboek ICT, uitgevoerd onder IT-beslissers en zakelijke gebruikers in België.

In het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van TechPulse, wordt het algemene gebruik van technologie, het gebruik van nieuwe technologie en de tevredenheid hierover gemeten. De ervaring van de gebruikers met diensten en producten staat hierbij centraal.

Dit biedt een goed inzicht in de verspreiding van bepaalde IT-producten en -diensten in België, en verschaft helderheid over veranderingen in de markt. In totaal namen 416 IT-beheerders en besluitvormers binnen Belgische organisaties deel aan het onderzoek. Ongeveer 32% van de respondenten werkt in een bedrijf met 500 werknemers of meer.

Net als vorig jaar is Synology koploper op het gebied van opslag. En met ‘opslag’ worden alle verschillende soorten opslagservers met een netwerkverbinding (NAS, SAN, DAS) bedoeld. Het bedrijf gaat aan kop met een score van 14,72 procent, gevolgd door Dell met 11,72 procent en HP met 10,50. Synology kreeg ook een uitstekende tevredenheidsscore van 8,2/10 – het hoogste cijfer van alle opslagmerken die in het onderzoek worden genoemd.

Synology heeft zich bewezen als een belangrijke speler op de markt voor bedrijfsopslag en de recente aankondigingen zullen bijdragen aan deze ontwikkeling dankzij het brede aanbod van oplossingen en hardware dat beschikbaar is voor alle soorten bedrijven.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen