Synology Solution Day in Amsterdam, een geslaagd event

De Synology Solution Day in de Amsterdam Arena, vorige week op 8 juni, was anders dan andere jaren. Het voltallige team van Synology Benelux, ondersteunt door hun collega’s uit Parijs en Milaan, waren gezamenlijk aanwezig om alle vragen van resellers en zakelijke gebruikers te beantwoorden.

De dag begon met een welkomst moment en de tijd om even bij te netwerken, alvorens de presentatie van Victor Wang, (Managing Director Synology France, Iberia & Benelux) begon.

Tijdens de verschillende sessies voor de lunch, werd uitgebreid stilgestaan bij de successen van Synology als storage en back-up leverancier in de wereld. In de Benelux regio komt Synology als meest gebruikte oplossing uit de bus en heeft een tevredenheidcijfer van 8.2 uit 10, opgevolgd door HP met 7.6.

Met 13.7 Miljoen SaaS accounts, welke zijn beschermd met Active back-up van Synology en maar liefst 12 Miljoen systemen verkocht, mogen we toch wel concluderen dat Synology over de laatste decennia een belangrijke plek heeft ingenomen als storage vendor in de Benelux markt.

Regional Sales manager Evgenia Paliy legt nogmaals uit welke voordelen Acive back-up allemaal biedt, ‘het is helemaal gratis’, en daarnaast blijkt dat 1 op de 5 gebruikers van Synology NAS oplossingen al Active Back-up actief inzet richting eindklanten.

Uiteraard nemen ze ook even mee dat het belangrijk is om volgens de 3-2-1 back-up strategie, je data veilig te houden. De restore option met Synology Virtual Machine Manager, wordt uitgebreid belicht en opgevolgd door een mooie customer case, van een ziekenhuis in Frankrijk, welke op die wijze maar liefst 100VM’s veiligstelt, met twee SA3400 oplossingen.

Tijdens een koffiepauze kunnen de bezoeker op verschillende plekken terecht, waar Synology haar oplossingen heeft uitgestald, om vragen beantwoord te krijgen. Wij van Real Solutions Haarlem hadden ook een eigen stand (hier rechts op de foto; Danny en Barber) en lieten middels de DS223 zien wat er verbeterd is aan DSM 7.2.

Er volgen ook na de pauze nog goede presentaties, vooral over Suveillance station en er is aandacht voor de nieuwe camera’s die onlangs gelanceerd zijn. De countrymanager van België, Miléna laat de twee nieuwe camera’s zien en verteld over de voordelen van een Synology camera in je eco-systeem.

Belangrijk feit hier is dat je met een Synology camera, geen aparte licentie hoeft aan te schaffen. De BC500(Bullet versie) wordt inmiddels al goed verkocht en de TC500 (Turret versie) komt zeer binnenkort ook op voorraad.

Country Manager, Sertac maakt de presentaties compleet, door nog even in te zoomen op de Synology DVR line-up, wat heel erg interessant is voor surveillance toepassingen, waar ook gebruik gemaakt wordt van ai. Alleen met de DVR oplossingen kan je bijvoorbeeld license plate tracking doen en tevens personen en voorwerpen detecteren en specifieker zoeken, wanneer je bepaalde beelden nodig hebt.

Na een heerlijk lunch en veel mooie onderlinge gesprekken, komen we nog een keer terug in de zaal om een leuke Kahoot quiz te doen en daar worden mooie prijzen gewonnen.

Last but not least was er gelegenheid om meer op tour te gaan in de Arena, met als een van de hoogtepunten, de kleedkamers van AJAX en de bezoekers. De host verteld mooie verhalen over wie er allemaal in de kleedkamers zijn geweest en wat zich daar zoal afspeelt, echt een aanrader om een keer te doen. Een prachtige dat om op terug te blikken en nu weer aan de slag om alle e-mails te beantwoorden, naar aanleiding van deze informatieve en vrolijke dag in Amsterdam.

Verslag van Barber Brinkman – Synology Solution Day 8 juni ’23 in de Amsterdam Arena

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen