Vergelijking Enterprise solutions: Synology vs HP

Synology staat bekend om zijn geavanceerde opslagoplossingen die specifiek zijn ontworpen voor de zakelijke markt. Met een sterke focus op betrouwbaarheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid biedt Synology een breed scala aan producten die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van moderne bedrijven.

Synology biedt voor zakelijke klanten NAS-servers aan in verschillende prijsklassen en configuraties en hiermee laten ze zien dat ze niet onder doen voor A-merken server oplossingen. Om bijvoorbeeld de HP Enterprise MSA 2062 NAS Rack (2U) Ethernet LAN te vergelijken met een Synology NAS, laten we hun belangrijkste kenmerken en verschillen zien.

HP Enterprise MSA 2062:

Capaciteit en prestaties
De HPE MSA 2062 is ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven en biedt een combinatie van eenvoud, flexibiliteit en geavanceerde functies tegen een instapprijs. Het begint met 3,84 TB ingebouwde flashcapaciteit en kan worden uitgebreid met SSD’s, Enterprise SAS HDD’s of Midline SAS HDD’s. Het levert tot 395.000 IOPS, wat zorgt voor hoge prestaties voor veeleisende toepassingen.

Schaalbaarheid
De MSA 2062 ondersteunt tot 24 schijven in een 2U-formaat, met verschillende configuraties voor 10GbE iSCSI, 12Gb SAS en 16Gb Fibre Channel-connectiviteitsopties

Geavanceerde functies
Het omvat een all-inclusive softwarepakket voor vereenvoudigd beheer en kostenbesparingen, met ondersteuning voor functies zoals snapshots, externe replicatie en geautomatiseerde tiering.

Synology NAS (bijv. Synology SA3400):

Capaciteit en prestaties
De Synology SA3400 is een NAS met hoge prestaties, ontworpen voor grotere bedrijven, en ondersteunt tot 180 schijven met uitbreidingsunits. Het biedt meer dan 5.500 MB/s sequentiële leessnelheid en is uitgerust met een krachtige Intel Xeon D-1541 8-core processor en 16 GB DDR4 ECC RAM (uitbreidbaar)

Schaalbaarheid
Dit model ondersteunt tot 180 schijven met uitbreidingsunits, wat de MSA 2062 aanzienlijk overtreft qua maximale capaciteit. Het biedt ook uitgebreide RAID-configuraties en ondersteunt zowel SAS- als SATA-schijven.

Geavanceerde functies
Synology’s DiskStation Manager (DSM) biedt een uitgebreide set functies voor databeheer, waaronder virtualisatie-ondersteuning, uitgebreide back-upoplossingen en geavanceerde bestandsdeling. Het bevat ook ondersteuning voor het Btrfs-bestandssysteem voor verbeterde gegevensintegriteit en snapshotmogelijkheden.

De belangrijkste verschillen:

  1. Capaciteit en Schaalbaarheid:
    De Synology SA3400 ondersteunt aanzienlijk meer schijven en heeft een hogere totale capaciteit in vergelijking met de HPE MSA 2062.

  1. Prestaties:
    Hoewel beide systemen hoge prestaties bieden, zijn de prestatiemetingen van de SA3400 (bijv. sequentiële leessnelheid) hoger, waardoor het geschikt is voor veeleisendere zakelijke toepassingen.

  1. Software en functies:
    Synology’s DSM biedt een breder scala aan geïntegreerde functies en gebruiksvriendelijke beheertools, terwijl de HPE MSA 2062 zich richt op robuuste prestaties met essentiële opslagfuncties voor bedrijven.

Steeds meer bedrijven kiezen vanwege deze belangrijke verschillen voor Synology, omdat ze de uitgebreide softwarefuncties, hogere schaalbaarheid en gebruiksvriendelijke beheeropties waarderen die Synology biedt. Voor meer informatie en projectondersteuning, neem contact op met onze verkoop afdeling: sales@rshaarlem.com of 088-9277277.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen