Vergelijking van 4-bay NAS oplossingen: Synology, QNAP en TerraMaster

Als het gaat om het kiezen van de juiste NAS-oplossing voor jouw klant zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Drie van de meest prominente fabrikanten op de markt zijn Synology, QNAP en TerraMaster, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Laten we eens kijken naar de specifieke aspecten van elk merk en hoe ze zich tot elkaar verhouden, met name in de context van de 4-bay modellen: de QNAP TS-464-8G, Synology DS423+ en TerraMaster F4-424.

Synology DS423+: De koning van gebruiksvriendelijkheid

Synology staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, wat het een favoriete keuze maakt voor zowel beginnende gebruikers als IT-professionals. Met zijn krachtige DSM (DiskStation Manager) software biedt de DS423+ een breed scala aan functies, waaronder uitgebreide back-upmogelijkheden, ingebouwde beveiligingsfuncties en een overvloed aan beschikbare apps via de Synology Package Center. Bovendien staat Synology bekend om zijn uitstekende klantenondersteuning en regelmatige software-updates, wat zorgt voor een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing voor jouw gegevensopslagbehoeften.

QNAP TS-464-8G: Powerhouse voor prestaties

QNAP staat bekend om zijn focus op prestaties en veelzijdigheid, en de TS-464-8G is hier geen uitzondering op. Met een krachtige quad-core processor en 8 GB RAM biedt dit model indrukwekkende snelheden en multitaskingmogelijkheden. QNAP’s eigen QTS-besturingssysteem biedt een scala aan geavanceerde functies, zoals virtuele machines, container-toepassingen en 4K-multimedia-ondersteuning. Voor bedrijven die maximale prestaties en flexibiliteit vereisen, kan de QNAP TS-464-8G de ideale keuze zijn.

TerraMaster F4-424: Betaalbare betrouwbaarheid

TerraMaster biedt met de F4-424 een indrukwekkende combinatie van functies en betaalbaarheid. Met specificaties vergelijkbaar met die van de QNAP TS-464-8G, zoals een quad-core processor en 8 GB RAM, biedt de F4-424 krachtige prestaties voor een fractie van de prijs. Hoewel het mogelijk niet dezelfde uitgebreide app-ecosysteem heeft als Synology of QNAP, biedt TerraMaster nog steeds een solide set basisfuncties en betrouwbare prestaties voor MKB’ers en thuisgebruikers.

Conclusie: Kies wat het beste bij jouw klant past

Bij het kiezen tussen Synology, QNAP en TerraMaster voor jouw klanten en hun storage vraagstuk, is het belangrijk om te bepalen welke functies en aspecten van een NAS, voor jou het meest essentieel zijn. Als gebruiksgemak en uitgebreide softwarefunctionaliteit jouw prioriteit hebben, is Synology misschien de beste keuze.

Voor maximale prestaties en veelzijdigheid kan QNAP de voorkeur hebben. En voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing zonder budget overschreiding, biedt TerraMaster een aantrekkelijke optie. Welke je als resellers of MKB’ers ook kiest, elk van deze fabrikanten biedt een solide NAS-oplossing die voldoet aan de behoeften van professionele gebruikers.

Ons team helpt je graag bij het maken van de juiste keuze en daarbij maken we ook gebruik van de NAS configuratietools van onze fabrikanten. Zo weet je altijd zeker dat je voor het juiste aantal gebruikers, met de gewenste snelheid, opslagcapaciteit en back-up functionaliteiten, de beste oplossing adviseert bij jouw klanten.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen