QSAN XCubeSAN en XCube DAS series

qsan-xcube-models2

QSAN XCube lijn

De QSAN units in de XCube lijn zijn krachtige SAN/DAS oplossingen welke concurreren met o.a. IBM, HP en Dell storage systemen in het enterprise segment, en met Synology, Qnap, Thecus in het SMB segment. QSAN heeft als eerste een 26 bay, 2U SAN/DAS systeem in de markt met nieuwe features als Super Capacitor cache protection, Auto Tiering, 4 host card slots (waarmee een systeem uitgebreid kan worden tot wel 20x 10Gb poorten).

QSAN XCubeSAN

De QSAN XCubeSAN komt in 3 varianten. De QSAN XCubeSAN XS7200 is voor de Enterprise markt. Ontworpen voor o.a. mission critical data en instant/realtime IO repsonses. De QSAN XCubeSAN XS5200 is een Enterprise entry model, welke o.a. geschikt is voor gevirtualiseerde omgevingen en High-performance computing. De QSAN XCubeSAN XS3200 is een high performance unit gebouwd voor de SMB markt, waarbij High Availability belangrijk is.qsan-models2

Specificaties verschillende modellen

Model
QSAN XCubeSAN XS7200
QSAN XCubeSAN XS5200
QSAN XCubeSAN XS3200
Processor
8 core Intel Xeon D-1500
4 core Intel Xeon D-1500
4 core Intel Pentium D1500
Geheugen
8 to 128GB DDR4 Memory
8 to 128GB DDR4 Memory
4 to 128GB DDR4 Memory
Iops
2+ Million IOPS
1.5 Million IOPS
800k IOPS

 Beschikbare configuraties

Cache-to-Flash Memory Protection Technology
QSAN XcubeSAN dual controller met twee 4port-host-boards en Cache 2 Flash opties

Alle modellen zijn leverbaar in een dual controller active-active configuratie, beschikken standaard over 2x 10GbE ISCSI (BASE-T)  poorten per controller, uitbreidbaar met maximaal 2 hostcards met 4 10GbE iSCSI | 1GbE iSCSI | 16Gb FC. Uitbreidbaar tot 450HDD/SSD’s, 3.6 PB. De units zijn uitgerust met QSAN I-SCSI Offload engine. Dataprotectie en efficiëntie opties als snapshots, klonen, replicatie, SRM, Thinprovisioning en Fast rebuild zijn standaard inbegrepen. Auto-Tiering en SSD caching zijn optioneel (Licentie).

Cache-to-Flash technologie

Indien er een stroomonderbreking plaats vindt, zal data in de memory cache verloren gaan. Om dit te voorkomen zal dit geheugen beschermd moeten worden om de data integriteit te waarbogen. De QSAN XCubeSAN series ondersteunen een optionele Cache-to-Flash technologie met een M.2 flash module en een power module. Wanneer er een stroomstoring plaatsvindt, zal de cache data uit het geheugen weggeschreven worden naar de M.2 flashmodule met gebruikmaking van de stroom welke is opgeslagen in de power module. De powermodule kan een traditionele BBM module zijn, of een Super capacitor module. Super capacitors zijn milieu vriendelijk, hebben geen onderhoud nodig en zijn meer bestand tegen temperatuur variaties. Zowel de flash module als de powermodule kunnen hot swappable worden vervangen zonder downtime.

Aanvullende QSAN XCubeSAN productinformatie

Zeer uitgebreide technische informatie over de QSAN XCube NAS systemen is te vinden in onderstaande datasheets:

 

QSAN XCubeDAS

De XCubeDAS systemen zijn geavanceerde JBOD units met Broadcom (Avago/LSI) 12Gb SAS Processor, welke ingezet kunnen worden als uitbreiding voor de QSAN XCubeSAN oplossingen, alsook als standalone JBOD systemen gebruikt kunnen worden. De XCubeDAS XD5300 dual of single controller JBOD beschikt over 5x 12Gb SAS ports. De JBOD kan maximaal 4 Miljoen IOPS verwerken. De XCubeDAS XD5300 is compatible met o.a. Windows Server 2008/2012; Storage Spaces; RHEL/SuSE/Linux; Solaris, VMware, Citrix, Broadcom(Avago/LSI), Microsemi(Adaptec), & ATTO RAID Cards & HBA. Binnen de XCubeDAS unit kunnen tot 5 zones worden geconfigureerd. De poorten kunnen geconfigureerd worden als 5 IN, 3 IN 2 UIT, 4 IN en 1 UIT.

Aanvullende QSAN XCubeDAS productinformatie

Uitgebreide technische informatie over de QSAN XCube NAS systemen is te vinden in onderstaande brochure en datasheet :
– QSAN XCubeDAS XD5200 Brochure | Datasheet

Beschikbare formaten

De QSAN XCubeSAN en XCubeDAS units zijn beschikbaar in de volgende formaten : LFF 2U 12 Bays, 3U 16 bays, 4U 24bays, SFF: 2U 26 bays.

qsan-models-image

qsan-5-modulair

QSAN Xcube redundant en modulair design

De QSAN XCubeSAN en XCubeDAS systemen zijn bijzonder modulair opgebouwd. Alles is redundant uitgevoerd om single point of failures uit te sluiten en om hoge uptimes te kunnen garanderen. Door zijn dual active active controller ontwerp zijn firmware updates zonder downtime door te voeren. Alle onderdelen zijn via de voor en achterkant van de unit te plaatsen en zijn zonder kabels met elkaar verbonden. Ze pluggen door middel van connectoren direct op het backplane. (Het enige waar de kap verwijderd voor moet worden is het vervangen van een backplane). Door dit kabelloze design voldoen de units aan de allerstrengste eisen.

Support voor de QSAN XCubeSAN en XCubeDAS units

QSAN levert lifetime 24×7 remote support, remote setup support en gratis technische training. Daarnaast zijn er diverse support contracten beschikbaar, waaronder ook 4 uur onsite services, 24×7. De looptijd van deze contracten is 1, 3 of 5 jaar.

Dealregistratie

Heb je een project waarbij QSAN opslagsystemen kunnen worden ingezet ? Vraag dan zo snel mogelijk een dealregistratie aan om in aanmerking te komen voor projectprijzen. Hierbij geldt, first come first serve. Alleen de eerste aanvraag komt in aanmerking voor projectprijzen.