Real Solutions op de Computex 2017 in Taiwan

Real Solutions Haarlem BV was dit jaar wederom aanwezig op de Computex in Taiwan waar o.a. Synology een aantal nieuwe modellen introduceerde. Eentje die er zeker uitsprong was de (zakelijke) Security Gateway SG1000. Naast de SG1000 zien we ook een flashstation in een desktop jasje en vele upgrades van bestaande producten.

 

Qsan komt kwartaal 3 2017 met een aantal QCubeNAS systemen die, anders dan andere NAS vendoren allemaal beschikken over 1 extra 2,5′ SSD uitbreiding. Dus een klassiek 2 Bay NAS met een extra ssd slot. Idem voor de 4(+1)Bay en 8(+1)Bay.

Qnap presenteerde dit jaar een aantal nieuwe modellen van reeds bestaande NAS versies. Wat vooral opviel was dat Qnap voor verschillende segmenten aparte software oplossingen presenteerde. Ook vonden we stiekem een verstopte QNAP 10GB desktop switch met 8 x 10GbE UTP aansluitingen en 12 x 10Gbe FSP+, de introductie hiervan wordt in het najaar verwacht.

Als laatst toonde ACCELSTOR zijn nieuwe ALLFLASH stations. Deze fabrikant weet met dusdanig veel IOPS zijn concurrenten ver achter zich te laten door een eigen gepatenteerde SSD lees en schrijf methode te gebruiken waardoor tevens de levensduur van de SSD’s verlengd worden.